Första sidan » Aktuellt » Arkiv för nyheter » 2014 » Förhandsröstningen fortsätter under veckoslutet
Ursprunglig utgivare: JM

Förhandsröstningen fortsätter under veckoslutet

Publicerad 16.5.2014

Förhandsröstningen i Europaparlamentsvalet fortsätter på de flesta förhandsröstningsställena även på lördag och söndag. På förhand är det möjligt att rösta till exempel på flera postkontor och bibliotek. Själva röstningen går ofta snabbare under veckoslutet, eftersom det vanligen finns färre väljare på röstningsstället.

Under veckoslutet kan förhandsröstningsställena ha öppet mellan klockan 9 och 18, men öppettiderna varierar från kommun till kommun. Närmare information om var förhandsröstningsställena ligger och när de har öppet finns på justitieministeriets valwebbplats på adressen www.vaalit.fi/sv och på mobilwebbplatsen ep2014mobiili.vaalit.fi. Information ges också via det avgiftsfria servicenumret 0800 9 4771.

Efter veckoslutet är förhandsröstningsställena i hemlandet öppna ännu på måndag och tisdag. Många röstar först under de sista förhandsröstningsdagarna vilket kan leda till att det bildas köer på förhandsröstningsställena.

Väljarna får rösta på förhand på vilket som helst av de allmänna förhandsröstningsställena i Finland eller utomlands. Väljarna ska ha med sig ett identitetsbevis med foto.

Europaparlamentsvalets egentliga valdag är söndagen den 25 maj. Då är vallokalerna öppna mellan klockan 9 och 20. På valdagen kan väljarna rösta enbart på det röstningsställe som anges i meddelandekortet.

Ytterligare upplysningar:
valdirektör Arto Jääskeläinen, tfn 02951 50128
konsultativ tjänsteman Jussi Aaltonen, tfn 02951 50560
överinspektör Heini Huotarinen, tfn 02951 50127
e-post: förnamn.efternamn(at)om.fi

Nyckelord

val, röstning, medborgarinflytande, EU
Tillbaka till början |