Första sidan » Aktuellt » Arkiv för nyheter » 2012 » Justitieministeriet informerar: Förhandsröstningen fortsätter under veckoslutet

Justitieministeriet informerar: Förhandsröstningen fortsätter under veckoslutet

Publicerad 19.10.2012

Förhandsröstningen i kommunalvalet fortsätter på de flesta förhandsröstningsställena även på lördag och söndag. Själva röstningen går ofta snabbare under veckoslutet, eftersom det vanligen finns färre väljare på röstningsstället.

Efter veckoslutet är förhandsröstningsställena i hemlandet öppna ännu på måndag och tisdag. Många röstar först under de sista förhandsröstningsdagarna och därför kan det bildas köer på förhandsröstningsställena.

Väljarna får rösta på vilket som helst av de allmänna förhandsröstningsställena i Finland eller utomlands. Väljarna ska ha med sig ett identitetsbevis.

För information om förhandsröstningsställenas adresser och öppettider kan väljarna besöka justitieministeriets valwebbplats www.vaalit.fi eller ringa den avgiftsfria telefonservicen på numret 0800 9 4771.

Valdagen vid kommunalvalet är söndagen den 28 oktober och då är vallokalerna öppna mellan klockan 9 och 20. På valdagen kan väljarna rösta enbart i den vallokal som anges i meddelandekortet.

Ytterligare upplysningar:
valdirektör Arto Jääskeläinen, tfn 02951 50128
konsultativ tjänsteman Jussi Aaltonen, tfn 02951 50560
forskare Anne Rautiainen, tfn 02951 50600
e-post: förnamn.efternamn@om.fi (OBS! Undantag: anne.r.rautiainen)

Det dagliga antalet förhandsröstande