Första sidan » Aktuellt » Arkiv för nyheter » 2012 » Justitieministeriet informerar: Förhandsröstningen fortsätter under veckoslutet

Justitieministeriet informerar: Förhandsröstningen fortsätter under veckoslutet

Publicerad 27.1.2012

Förhandsröstningen i den andra omgången av presidentvalet fortsätter på de flesta förhandsröstningsställena även på lördag och söndag. Det är möjligt att rösta på förhand ännu på måndag och tisdag.

Väljarna får rösta på vilket som helst av de allmänna förhandsröstningsställena i Finland eller utomlands. Väljarna ska ha med sig ett identitetsbevis med foto.

Till meddelandekortet som väljaren fått med posten har bifogats en förteckning över de allmänna förhandsröstningsställena inom väljarens egen valkrets. För information om förhandsröstningsställenas adresser och öppettider kan väljarna även besöka justitieministeriets valwebbplats www.vaalit.fi eller ringa telefonservicen. Gratis telefonservice ges på svenska på numret 0800 9 4771 och på finska på numret 0800 9 4770.

Valdagen är söndagen den 5 februari. Då är vallokalerna öppna mellan klockan 9 och 20. På valdagen kan väljarna rösta enbart i vallokalen som anges i meddelandekortet.

Ytterligare upplysningar:
valdirektör Arto Jääskeläinen, tfn 09 1606 7572
konsultativ tjänsteman Jussi Aaltonen, tfn 09 1606 7620
e-post: förnamn.efternamn@om.fi

På valwebbplatsen www.vaalit.fi publiceras under förhandsröstningsperioden information om antalet väljare som röstat på förhand i hela landet, i valkretsarna och i kommunerna (enligt väljarens hemkommun) ca kl. 18 och kl. 21. Under veckoslutet (lör.-sön.) uppdateras uppgifterna redan ca kl. 16.30.