Första sidan » Aktuellt » Arkiv för nyheter » 2011 » Justitieministeriet informerar: Vaalit.fi i Facebook

Justitieministeriet informerar: Vaalit.fi i Facebook

Publicerad 15.3.2011

Justitieministeriet har skapat en Facebook-grupp för valfrågor. I Vaalit.fi-gruppen delas information om val och berättas om aktuella valnyheter.

I Facebook-gruppen ordnas under mars-april chat-diskussioner, där valmyndigheterna svarar på medborgarnas frågor om val. I diskussionerna ges svaren och information av de animerade figurerna Veera och Vesa Vaalitietäjä. Tidpunkterna för chat-diskussionerna meddelas senare.

En diskussion om val pågår som bäst på statsförvaltningens diskussionsforum Dinasikt.fi. Diskussionen pågår till och med den 20 april 2011. Det är möjligt att delta i diskussionen antingen på webbplatsen dinasikt.fi (http://www.dinasikt.fi/vaalit) eller i Facebook-gruppen.

I Facebook-gruppen publiceras under veckorna före valet videoklipp där finska kändisar berättar varför det lönar sig att rösta. På videoklippen berättar Cristal Snow, Anna Puu, Olavi Uusivirta, Jone Nikula, Signmark och Dome Karukoski sina åsikter om val.

På Facebook-gruppens sidor finns också valaffischer som studerande vid Aalto-universitetets konstindustriella högskola har utarbetat för vårens riksdagsval. Affischerna är riktade i synnerhet till unga väljare.

Ytterligare upplysningar:
webbplanerare Laura Ahokas, tfn 050 520 9127
e-post: förnamn.efternamn@om.fi