Alkuperäinen julkaisija: OM

Ennakkoäänestys jatkuu viikonloppuna

Julkaistu 16.5.2014

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys jatkuu myös lauantaina ja sunnuntaina useimmissa ennakkoäänestyspaikoissa. Ennakkoon voi äänestää esimerkiksi monissa posteissa ja kirjastoissa. Äänestäminen on viikonvaihteessa usein nopeaa, sillä äänestäjiä on yleensä vähemmän kuin arkipäivinä.

Viikonloppuna ennakkoäänestyspaikat voivat olla avoinna klo 9-18 välisenä aikana, mutta aukioloajat vaihtelevat kunnittain. Tarkat tiedot kaikkien ennakkoäänestyspaikkojen sijainnista ja aukioloajoista saa oikeusministeriön vaalisivuilta www.vaalit.fi, mobiilisovelluksesta osoitteesta ep2014mobiili.vaalit.fi sekä maksuttomasta palvelunumerosta 0800 9 4770.

Viikonlopun jälkeen kotimaan ennakkoäänestyspaikat ovat avoinna vielä maanantaina ja tiistaina. Viimeiset ennakkoäänestyspäivät ovat perinteisesti olleet vilkkaita, jolloin ennakkoäänestyspaikoille saattaa muodostua jonoja.

Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Mukana tulee olla kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Europarlamenttivaalien vaalipäivä on sunnuntaina 25. toukokuuta. Silloin äänestyspaikat ovat avoinna kello 9-20. Vaalipäivänä saa äänestää vain ilmoituskorttiin merkityssä äänestyspaikassa.

Lisätietoja:
vaalijohtaja Arto Jääskeläinen, puh. 02951 50128
neuvotteleva virkamies Jussi Aaltonen, puh. 02951 50560
ylitarkastaja Heini Huotarinen, puh. 02951 50127
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)om.fi

Avainsanat

vaalit, äänestäminen, kansalaisvaikuttaminen, EU
Sivun alkuun |